Workshop o deponijskom gasu

Home/Vesti/Workshop o deponijskom gasu

U Novom Sadu, 7. septembra 2011. godine u zgradi ITC-a, Trg Dositeja Obradovića 7, Amfiteatar A1 (3. sprat) od 10:00-16:30 održaće se Workshop o deponijskom gasu u Srbiji, koji će okupiti eksperte iz ove oblaste iz Srbije i inostranstva kako bi razmotrili najnovija dostignuća i istraživanja u okviru implementacije projekata sa tematikom deponijskog gasa u Srbiji. Prezentacije će obuhvatiti aktivnosti Global Methane Initiative (GMI), Akcioni  plan Srbije za metan, aktuelna istraživanja na deponijama koja se sprovode na Univerzitetu u Novom Sadu i tehničku i finansijsku problematiku razvoja projekata sa tematikom deponijskog gasa.

GMI u saradnji sa Ministarstvom životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Republike Srbije i Fakultetom tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu organizuje workshop o deponijskom gasu u cilju unapređenja misije smanjenja efekata staklene bašte i podsticanja korišćenja obnovljivih izvora energije u Srbiji.

Workshop je namenjen svim zainteresovanim za sticanje dodatnog znanja o projektima sa tematikom deponijskog gasa, uključujući i opštinske i lokalne rukovodioce, projektne menadžere, investitore i vlasnike deponija. Učeće na workshop-u je besplatno, međutim neophodno je izvršiti registraciju slanjem potvrde email-om Dušanu Milovanoviću na: dusanmilovanovic@uns.ac.rs.

1. oktobra 2010. 38 država, Evropska Komisija, Azijska Razvojna Banka i Inter-Američka Razvojna Banka pokrenuli su GMI sa ciljem osnaživanja međunarodnih aktivnosti u borbi sa klimatskim promenama i razvojem čiste energije i jače ekonomije. GMI je postavljen na postojećim i čvrstim temeljima uspešnog Methane to Markets Partnerstva u cilju smanjenja emisije metana, poboljšavajući i proširujući ove napore i podstičući angažovanje novih resursa partnerskih država. Više informacija o GMI možete pronaći na www.globalmethane.org.

2018-05-02T21:33:57+00:00